Print 2000 Nyomda grafikai tervezés
Print 2000 Nyomda grafikai tervezés

Grafikai tervezés

Az asztali kiadványszerkesztés (angol nyelvű szakkifejezéssel desktop publishing vagy rövidítve DtP) a nyomdai kiadványok személyi számítógéppel való előkészítését, illetve az ehhez szükséges hardver- és szoftvereszközök összességét jelenti.
A nyomdaiparban ma ezt még mindig többnyire nyomdai előkészítésnek mondják, ami mögül régi hagyományos szakmák koptak ki, szűntek meg, vagy olvadtak eggyé, mint például a szedő, a grafikus, a fotós, a retusőr.

Print 2000 Nyomda grafikai tervezés

Ez a tevékenység jelenti a kapcsot a megálmodott termék és a nyomóforma készítése között. A megrendelő esetenként üres kézzel, vagyis pusztán a gondolataival keresi fel a nyomdát, ahol lépésről lépésre felépítik a formát a szükséges tartalommal, a közölt instrukciók alapján. A közös tevékenység eredményét először monitoron, majd a 3 dimenziós, színes, tapintható valóságban is ellenőrizni lehet. Ha minden rendben, úgy egy jóváhagyó aláírást követően indulhat a gyártás.

Print 2000 Nyomda grafikai tervezés

A megrendelők sok félék a felkészültségüket tekintve. Van, aki teljesen járatlan és úgymond a nulláról indul a gyártás, de van, amikor a nyomóforma elkészítésére teljesen alkalmas digitális állományt tud hozni. A fenti két variáció között nagyon sokféle átmenet lehetséges, amelyek kezelésére cégünk teljesen alkalmas. Nyomdánk minden típusú vevői igényre tud megoldást javasolni.